Nov 16, 2009

Aktiviti hujung minggu


sempat tengok poster jelah




Aktiviti aku pada hujung minggu ini dimulakan dengan menonton wayang citer Dua Puluh Dua Belas.. 2012.. ataupun dengan istilah lain yang digunakan oleh Kak Dayah JH iaitu H2012 (kod subjek Marketing.. hehehe.. ).. semuanya rancangan si Din.. beriya je ajak aku.. Din cakap pas maghrib gerak.. aku pun pas balik keje terus bersiap..  tercongok kat rumah tunggu diorang datang.. ingatkan ramai la nak pegi.. alih² aku, Din & Comel je.. ceh.. 3 orang je.. sampai je Teluk Intan terus park keta kat depan Big Cinemas tu.. bajet takde orang.. full house la pulak.. Din kata dah tempah.. terus g kaunter.. bagitau no. order.. alih².. “Maaf encik.. tiket encik dah dijual.. kalau order online kena amik 45 minit sebelum show”..  adoi.. show kol 9.. kol 9 baru sampai.. memang putih mata la.. dah la jauh.. hmmm.. so apa next plan? Pegi Giant.. pastu makan McD..

 muka keciwa tak dapat tengok wayang


Pastu Dayah JKE sms aku.. “Esok pagi gerak kol 6.30 pagi”.. adoi.. awal giler.. aku ikut diorang pegi Gua Tempurung.. aktiviti Kelab Kejuruteraan Elektrik.. walaupun bukan jabatan aku tapi saje tompang aktiviti diorang.. hehehe.. tapi tula.. awai la plak.. aku mesej balik kat Dayah.. “Kalau awal sangat aku tak join kot”..  Dayah reply; “Aku lempang kang.. bebudak dah tempah tiket”.. yelah².. sesudah subuh la aku kena merempit g poli.. haish.. mujur pagi tu tak hujan.. dalam bas sambung tido.. pensyarah pengiring 4 orang je + tunang si Dayah yang student sangkakan adik dia.. siap nak ngorat lagi.. huh.. budak² sekarang.. best gak la pegi Gua Tempurung tu.. 



1st time aku masuk gua.. bukannya Gua.com.. kitorang amik pakej paling mahal.. RM22.. most difficult & adventerous.. penat la gak.. 3 jam lebih dalam gua.. abis baju basah kuyup.. maunya tak.. merangkak la… menggelungusur la.. terjun lubang la.. kepala terhantuk dinding gua la.. best gak la leh tengok stalactite & stalagmite..

siap beli headlamp.. semangat nak masuk gua.. 

Balik dari Gua Tempurung (maghrib aku sampai umah aku).. lepak kejap.. sambung wat keje lak.. marking paper.. tak sempat marking kat opis.. lagipun carry mark dah kena submit.. jadi terpaksa la marking kat umah.. assignment.. quiz.. tutorial.. nyesal lak bagi assignment banyak² kat diorang.. huhuhu..



 Hari ahad lak student SHK sibuk mesej aku tanya ada kelas ke tak.. ada la.. aku nak tengok projek diorang.. dah bagi masa lama dah.. kena present gak esok.. pastu baru aku teringat nak gantung tirai benang.. aku tatau apa nama specific tapi tapi benda ni aku beli kat downtown dulu.. 



dah lama beli tapi tak gantung lagi.. drill pun ada.. ok tak? Cantik tak? Satu tu aku letak kat ruang nak masuk ke dapur.. so leh cover la ckit.. kalau keluar bilik air berkemban tu takde la orang nampak sangat.. samar² je.. 



satu lagi belakang katil.. ala² feature wall.. hehehe.. penat drill lapar lak.. aku kuar cari durian.. semalam masa pegi Gopeng tengok gerai durian bersepah tepi jalan.. takkan nak suruh driver berenti lak.. kang semerbak bau durian dalam bas tu.. jadinya petang tadi aku pun kuar g pekan cari durian.. ada la 1 stall ni.. aku pun redah je.. tanya penjual tu durian apa? uncle tu cakap durian bukit.. sebab pokok atas bukit.. rasa lain sikit sebab cuaca sejuk atas bukit.. aku rasa sama je.. rasa durian.. hehehe.. 3 biji RM10.. aku makan sorang je 3 bijik tu.. konyang..

settle 3 biji durian aku sorang je makan.. rakus tul

Malamnya pulak settlekan tesis aku.. kena buat correction.. minggu ni kena submit balik kat panel.. mujur la panel suruh email je.. kalau tak penat aku nak kena g Parit Raja lagi.. ok la.. gua mau tidur.. esok pagi kena merempit plak g keje.. housemate aku pegi pantau budak praktikal kat area KL.. tak dapat la tumpang keta dia pegi keje.. lets rempit tomorow.. mintak² la tak hujan esok pagi.. amin.. 




p/s: baru balik supper dengan jiran sebelah rumah yang bertugas sebagai Assistant District Officer Daerah Sabak Bernam.. baru ku tahu dia pun baca blog aku.. terkejut beruk aku.. bahaya tul.. rupanya diorang monitor blog² kawasan Sabak Bernam especially political issues kat area sini.. mujur aku takde wat isu politik.. kalau tak leh masuk ISA.. huhuhu..

7 comments:

~ miss femme fabulosity ~ said...

Dude,

Ko tak payah tgk 2012 pon xpe!

Bosan nak mampos sampai aku tertido. Hahahahahahaha.. Pastu tak logik tu konpem la kan! Yg hidup dorang yg naik bahtera je! Ape ke jadahnye? Konon nak tiru Nabi Nuh la? Hampeh!!

Kalau betol end of the world, tunjuk la skali orang2 kat Mekah tue kan.. kat Madinah yang ade Kaabah tue :P

Memule je dorang tunjuk orang Islam sembahyang, bila hari kejadian? Apsal? Mesti dorang takleh imagine or they dont want all people to believe what was written in Al Quran :)

Cite Tsunami Korea lagi best la wey. Hampeh punye Amerika! Haiz.

Kat KL, totally full house! Kwn aku siap jadi runner dr KL ke PJ ke Damansara cari tickets. Dapat mmg dapat, seat depan! Ngeh3x..

z@f!r said...

waaah... begitu emosional miss el memberi komen dan kritikan.. haha.. jimat 10 hinggit aku.. ada hikmah ghupenya..

Mayamin Manjakasih said...

Apa-apa pun, hidup hang semakin terisi dengan aktiviti berfaedah. Terharu tgk hang marking paper assignment dan semangat nak tgk student nyer project.. terbayang zaman kat U.tgk hang haru biru time submit assignment ngan project..hahahah..

z@f!r said...

haha.. yamin.. smpai sekarang pn aku masih serabut.. hehehe..

sYukCurZ said...

ow. da slamat antar thesis. aku masih struggle menulis. huhuu

miSs dee 4 dino said...

ahmad,
sudah siap eh tesis kamu..akhirnya..congrats!..im proud of u!

ps: siapakah panel kamu?tajuk apakah?

Kcynodia said...

kirimlah ke sini langsir benang tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...