Nov 22, 2009

Kebakaran di PSIS.. 3 terkorban


Mangsa yang terkorban

Sungai Lang, Sabak Bernam - 21 Novermber 2009.  Tiga orang pelajar Politeknik Sultan Idris Shah maut dalam sebuah kebakaran yang berlaku pada pagi tadi. 5 orang cedera parah manakala 15 lagi cedera ringan dan dirawat sebagai pesakit luar. Punca kebakaran masih dalam siasatan.


Cedera parah

Hehe.. bukannya real pun.. Ini adalah latihan fire drill kat PSIS.  Latihan ini adalah dengan kerjasama pihak berkuasa seperti Bomba, Polis, Hospital dan lain². PSIS cuma jadi tempat untuk membuat latihan je pun.  Aku datang lambat ke lokasi kejadian.  Datang² tengok 'mayat' jelah. 'Mayat²' tu diorang amik student india. Senang nak mekap katanya. Jimat mekap kesan terbakar. Bukan aku yang kata, mekap artis tu yang cakap.  Tapi memang diorang 'mati' betul la. Keras je aku tengok. Tak bergerak. Bagus tul lakonan diorang.  Pastu pakcik polis tu bagitau aku.. "Cikgu salah pilih mangsa kebakaran la.. saya cakap pilih yang kecik molek je.. ni bagi yang besar gedabak.. penat kami angkat".. hehe.. sorry la pakcik polis.. saya tak terlibat pun.. hahaha..

Macam real

Latihan ni gak melibatkan agensi area Sabak Bernam. Jadinya Klinik Kesihatan Parit Baru pun terlibat la.. 1st time aku tengok M.A dia bersungguh wat keje.. kalau tak, time pegi klinik je cakap sakit ke demam ke.. temperature pun dia tak amik.. huh..


Ambulan membawa mangsa²

Disebabkan latihan ni tak guna api betul, guna fogging je.  Ada sorang student yang betul² lemas sebab fogging tu overdose diorang sembur. Ingatkan 1 mesin fogging ja.. sekali guna 6.. maunya tak berasap satu building tu.. bomba lak mula² kata nak sprinkle² je air.. main² je.. sekali diorang sembur cam api marak je.. abis air masuk dalam asrama.. sian budak².. basah la bilik korang.. tapi overall ok la.. at least kalau benda ni jadi betul takde la panik sangat.. learn from experience.. hehe..

1 comment:

蓝雨侬 said...

i was wondering y i din hear about any new on this fire....zz, fir, it is just a drill hio....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...