Jan 4, 2010

Post pertama untuk 2010

Assalamualaikum. Setelah sekian lama hilang di arena blogging ni, CD kembali beraksi. Ayat poyo nak mampos. Maaf la kalau lama tak update. Tapi sebelum tu, CD nak ucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2010.

Sebenarnya CD agak paranoid dengan dunia blogging. I'm starting blogging since 2007 and today already 2010. Almost 3 years. Dari blogspot berhijrah ke domain sendiri chaindoll.com. Banyak cerita tentang diri CD dalam blog CD yang tah hapa² ni. Kadang² post & entry yang CD cerita dalam blog ni 'makan diri' sendiri. Kadang² rasa cam nak tutup je blog ni tapi cam sayang lak. Itulah risiko yang perlu dihadapi oleh seorang blogger. Kalau korang perasan CD dah delete entry² lepas. Bukannya apa, sebab takut entry² yang lepas tu boleh menimbulkan kontroversi. Blog CD ni ada silent readers and mostly kawan² rapat CD yang baca. Takpe la. Hentam sajalah labu. haha. What is past is past. Now already 2010. Sekejap je masa berlalu. Sekarang ni mari kita recap apa yang terjadi kat CD sepanjang 2009.

Banyak perkara yang berlaku pada CD sepanjang 2009. Antaranya CD bergelar seorang pendidik. Alhamdulillah, dapat posting pun dalam semenanjung ja. Kat tempat kerja ni gak la CD dapat ramai kawan baru. Happening. Macam² ragam. Tahun 2009 gak ramai kawan² CD yang telah selamat diijabkabulkan. Maka ramailah yang dapat cahaya mata. Yang belum dapat tu cuba lagi. InsyaAllah kalau ada rezeki dapat la tu.

2009 gak buat pertama kalinya CD lulus untuk subjek Projek Sarjana 1. Haish. Setelah 3 kali tukar penyelia, 4 kali tukar tajuk thesis, akhirnya lepas gak. Terima kasih banyak² kepada Hj. Sams (penyelia), Pn. Anizam (penyelaras), Dr. Razali & Dr. Ahmad (panel). Jadinya sekarang ni dalam proses menyiapkan Projek Sarjana 2. Baru je daftar 31 Disember lepas. InsyaAllah boleh siapkan tepat pada masanya. Agak mencabar rasanya sebab pegang 2 status. Pelajar sepenuh masa & pekerja sepenuh masa. Sama² la doakan supaya CD dapat buat yang terbaik. Amin.

Tahun 2010 lak bakal diwarnai dengan pelbagai program. Bercuti di Sabah pada pertengahan tahun. My 1st car pun InsyaAllah dapat tahun ni. Myvi putih je. Mula² memang la berangan nak pakai kereta import la kereta itu la ini la. Last² kira bajet, Myvi je yang mampu. haha. Khamis ni lak CD akan bergigi besi. hehe. Gatal pakai braces. Ada la sebabnya CD pakai braces. Sebab gigi tak cukup cantik la. Kalau dah cantik watpe pakai kan.

Ok la. Dah kol 12 lebih. Nak sambung chatting dengan Yamin & Amer. BFF. InsyaAllah ada masa CD akan update lagi. C ya.

2 comments:

~ miss femme fabulosity ~ said...

Tak dapat bayangkan ko dengan gigi besi. Hahahaha! Itu la.. aku suruh pakai dari 2007 lagi, kalau tak dah sama ngan aku dah bukak pun :D

Now leh senyum lebar2.. hihihhi~

z@f!r said...

haha. relax la babe. time tu xde uwang. xkan nk guna duit scholarship. hehe. skrang dah keje. ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...