Mar 7, 2010

Selangkah Ke Alam Misteri

Semalam kejadian pelik berlaku kat rumah sewa aku. Dah la duduk sorang². Ousemate aku balik KL. Haish. Kejadian berlaku jam 2 pagi. Time tu aku dok layan movie Charlies Angels kat TV2. Tiba² dengar bunyi kaca pecah. Aku ingatkan cermin dalam bilik air. Aritu dah penah jatuh sekali. Tapi tak pecah. So aku assume kali ni dia jatuh pecah terus. Tapi bunyi kaca pecah tu lain macam je. Maksud aku tidak menggambarkan cermin dalam bilik air aku yang pecah. Cermin tu kecik je pun. Takkan bunyi camtu. Saspen ni. Apa plak yang pecah pagi² buta ni. Rupa-rupanya tingkap yang pecah. 


Nampak tak ada kesan telur kat tingkap.


Pastu baru aku perasan yang tingkap tu pecah disebabkan sebijik telor ayam. Sebabnya ada kesan kulit telur atas lantai bilik air. Celaka tul. Sapa la yang suka suki main baling telur pagi² buta ni. Aku pun bukak la pintu belakang umah. Nampak la ada 2-3 orang budak² melepak 100 meter dari umah aku. Takkan keje budak² ni kot. Pe jadah diorang main baling telor lak. Nak p tanya tapi sebab aku sorang risau gak. Kang kena belasah kang tak pasal plak. Dah la takewondo aku blue belt je. Takpe la. Esok pagi jelah aku siasat. 






Kesan telur yang melekat kat tangki air.


Kaca bersepah kat belakang umah

Kan da lobos tingkap bilik air aku. Camne nak mandi. Sure jiran belakang umah leh skodeng.

Tapi sampai sekarang aku masih tak paham motip makhluk yang baling telur tu. Kenapa mesti tingkap bilik air aku. Bukan tingkap jiran sebelah ke. Ko nak manderem aku ke? Ko tak puas ati ngan aku ke? Dah la pukul 2 pagi. Isy. Kompius². Takkan nak report polis lak. Jadinya aku biarkan jelah. Tatau nak watpe dah. Agak² korang apa motip baling telur kat tingkap bilik air. 


p/s: kalau aku dapat sapa yang baling teloq tu aku nak jentik teloq dia. padan muka. tak dak teloq ka baling teloq pastu tak ngaku. 

3 comments:

~ miss femme fabulosity ~ said...

Ahahahaha... eeee seram tp kelakau!

Hmm, mebi dia nak santau kot !! Baik ko jaga jaga fir.. bahaya !! :)

Afira said...

isk isk takutnya...
siasat betoi2...

miSs dee 4 dino said...

fir: kelakar seram betul lah ko punya cite nie..but u better beware..dalam dunia skrg nie mcm2 hal..manusia dah ramai yg ade PhD tanpa perlu belajar tinggi2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...