Nov 11, 2010

Do i need a new phone?

Maybe some of you already know that my Nokia N97 already tingtong. Adoi. It's all my mistake. Gatal² g re-install software sapa suruh. Terus tingtong. No signal, SIM Card Error, tiba² restart. Tak sakit ati ke. Tengah call boleh terputus. Adoi. Tekanan tul. Jadinya tadi bawak la En. Nokia N97 ke kedai telefon bimbit di Sungai Besar. Nak survey value dia brapa. RM750 je. Adoi. Gila la. Dah genap setahun pakai hp tu terus buat hal. Damn. Jadinya tengah survey nak replace hp apa.

Ikutkan hati memang nak angkat yang ni. BB Torch. Tapi torch light je yang aku mampu sekarang. :(

Mungkin beli yang ni kot. SE Experia X8. Adik kepada X10. Kecik comey ja. Harga pun less than RM1k. Kena topup sikit jelah. Lagipun zaman gawat & nak pakai urgent kan.

Nak try pakai Android la plak. Nokia pakai Symbian. Entah la. Samada try troubleshoot Nokia N97 sampai pulih atau jual selagi ada harga dan beli yang baru. Haish.

4 comments:

~ miss femme fabulosity ~ said...

Survey betol2 harga and apa yang kau nak. Then baru beli. Survey sampai kau puas hati :)

Android pon ade problem tersendiri. Kwn aku pakai Android. Android suka suki updates tau. Tetibe kuar bill internet hamek kau! Wakakaka! Mungkin kwn aku lupe nak close auto-update install ke aku pon tatau ah..

Pakai je la BB. Kalau ramai kwn kau pakai BB lebih jimat la. Kalau ramai pakai IPhone, then kau beli la IP4. Aku tak beli IP sebab touch screen susah aku nak text time driving. Wakakakaka :))

Welcome to BB world ! (If u decided to use BB) Ekekeke. early bird wish!

Nur Qalby said...

wuwuwu~ zafir kayo..nak satu!!

z@f!r said...

~ miss femme fabulosity ~: haaa.. few frens of mine pn pakai BB. BB kalu ada BBM. tapi aku x leh la screen BB yang kemetot tu. halus benor. Android mmg la auto-update. Tapi takpe sebab Celcom aku pun mmg ada berukband package sekali. Entah la. Urgent.

Nur Qalby: Aminnnn. 1 ja cukup? Baru nak bagi 18 ketui kat hang.

LanaBusyBee said...

a'a betul kata ell tuh..mulanya aku tingin nk pki iphone, sekali hubby nk hadiahkan bb,terima je la,jom jadi geng bb hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...