Jan 9, 2010

Aktiviti bila student takde

Minggu depan student dah masuk. Adoi. Tak best. Dah tak leh wat aktiviti² yang best. Apa aktiviti pensyarah² di tempat keja aku bila student takde? Termasuklah aku.

1.  Main facebook. Dari pukul 8-5 tu la kejanya. Sorang post comment pastu berjela² yang mengomen. huhu. Terima kasih En. Yas sebab dah tak block FB. Kalau boleh unblock la sampai bila² pun. hehehe.



2.  Lepak kat Tanah Lesen @ Bakso.  Disebabkan kafe hanya bukak 1 gerai & sentiasa dipenuhi oleh staf, jadinya pilihan kedua adalah bekpes or lunch kat luar iaitu Tanah Lesen ataupun kat Bakso.  Kalau agak boring leh drive ke Sungai Besar. Lagi extreme pegi Teluk Intan makan McD. muahaha.

3.  Berenang di swimming pool Jabatan Hospitaliti. Tapi ni bukan opis hour la. Ko nak bagi pengarah mengamuk. Pas opis hour la. Mata dah merah baru masing² nak balik umah. hehe.




muka aku tak nampak sebab orang row depan melompat dengan excitednya.

4.  Bagi yang rajin cam aku (aku rajin ke?) akan membuat nota, update soalan² kuiz & ujian. Kiranya persediaan untuk mengajar sem depan. Tak lupa jugak yang sibuk dengan kualiti, jadual, MQA dan lain keja² pentadbiran.



Tu lah aktiviti lecturer kat sini bila takde student.  Ini akibat kementerian tak mau bagi cuti cam cikgu sekolah yang cuti bila sekolah cuti. Kununnya nak wat stail U la. Aku pun tak paham apa rasionalnya. Takpe la. Layan je. Semester ni aku dilantik sebagai AJK jadual waktu jabatan. Haish. Bos aku asik suruh study software Timetabler. Nak implement kat sini. haish. tapi aku haram tak usik lagi. hehehe. wat manual sudah. 

1 comment:

KiaH's Blog said...

mai la bljar ngan kami kt psp..hehehe...kami amik yg hajazi nyer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...