Jan 31, 2011

Makan-makan

Antara benda yang paling aku suka bekerja di Politeknik Sultan Idris Shah ni ialah boleh makan ala-ala hotel dengan bayaran tak sama dengan hotel. Hahaha. Bayar RM10 tapi makanan standard hotel 5 star. Sapa tak mau kan. So last week, cam biasa la. Aku bersama konco-konco aku layan makan makanan Perancis. French Cuisine. Dah tempah awal. 8pax sebab event kali ni limited untuk 20pax ja. Kelas 'Operation Restaurant' SHK semester 4.


Appetizer

Soup 2 colour. Aku tak ingat nama soup ni. Yang penting sedap. Hahaha.



Main course. Sodap lazat menjilat jari. 


 Chef Yusof sedang memantau pelajarnya. 

En. Din dengan muka serius sedang memerhati cara student memotong ayam. Fuh.

Muka-muka kelaparan. 

 Dessert yang lazat. Nyum nyum

Zana yang pantang jumpa camera. Asyik nak berposing ja. Haish.

Memang enjoy makan kat JH ni. Harga murah makan sedap. Biasanya kelas pilihan kitorang adalah kelas Yusof & Comel. Makanan diorang confirm sedap. Kelas lecturer lain pun ok gak cuma tak consistent. Kadang-kadang sedap kadang-kadang hampeh. Sorry. No offense. 

Aku jugak kagum dengan student JH sebab diorang mampu serve makanan yang sama standard dengan hotel walaupun kadang-kadang waitress goyah disakat oleh kami. "Coffee or Tea sir". Aku jawab "MILO please". Terus menggelabah. Hahaha. 

p/s: thank you to Tina sebab arrange event kali ni. Next kelas O.R ko tempah lagi ok. Hehehe.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...